arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Aan de slag met de Fabriek van de Toekomst (Noordwest)

Robot toekomst

De technologische industrie staat voor grote uitdagingen. Ontwikkelingen gaan steeds sneller en dat vraagt om meer flexibiliteit van je bedrijf. Tegelijkertijd moet de kwaliteit van je productie hoog blijven. Een Fabriek van de Toekomst helpt je met het automatiseren en digitaliseren van de productie.

Tijdens deze sessie leggen we uit wat de de Fabriek van Toekomst is, deelt lidbedrijf Suplacon hoe zij aan de slag zijn gegaan met de Fabriek van de Toekomst en tenslotte krijg je handvatten om zelf in jouw bedrijf aan de slag te gaan met Fabriek van de Toekomst. 

Ervaringen delen

Ruud Kortink algemeen directeur Matras Recycling Europe en voorzitter van FME-regio Noordwest trapt het programma af met zijn eigen ervaring in Smart Industry op het gebied van logistieke verbeterprocessen. Suplacon neemt ons mee in hun scan uitkomsten van de Fabriek van de Toekomst, bijdragen aan de business en en do’s en don’ts. Tot slot lichten we de acht transformatiedomeinen van de Fabriek van de Toekomst-aanpak toe en delen we enkele learnings uit het Europese netwerk van Fabriek van de Toekomst bedrijven.

Programma

16:00 uur Introductie
Ruud deelt hoe Matras Recycling Europe matrassen slimmer is gaan verwerken en welke logistieke stappen zijn gezet op het gebied van Smart Industry. Wat zijn hun learnings en do’s + don’ts?

door Ruud Kortink, algemeen directeur Matras Recycling Europe en voorzitter FME-regio Noordwest

16:10 uur Praktijkcase op weg naar 'Fabriek van de Toekomst'
FME-lid Suplacon laat zien welke stappen zij hebben gezet op het gebied van ‘slimmer produceren en de Fabriek van de Toekomst’. Wat was hun business vraag? Hoe hebben zij dit opgelost? Wat zijn hun learnings en do’s + don’ts?
door Antijn of Jellard Koers, Supplacon

16:30 uur  Toelichting ‘Fabriek van de Toekomst’ transformatiedomeinen
Een Fabriek van de Toekomst is veelzijdig, is niet alleen gericht op automatiseren, digitaliseren en robotiseren van de eigen productie. Zo’n fabriek kijkt verder, integraal. Heeft ook oog voor het optimaal ontwikkelen van medewerkers en samenwerken en kennis delen met partijen in de keten.
Annemarie licht de acht transformatiedomeinen van de Fabriek van de Toekomst-aanpak toe en deelt enkele learnings uit het Europese netwerk van Fabriek van de Toekomst bedrijven.
door Annemarie Mulder, bedrijfsadviseur bij FME

16:40 uur  Interactie welke ‘Fabriek van de Toekomst’ prioriteiten hebben de deelnemers
We halen jullie prioriteitsdomeinen op via de Mentimeter en zetten deze af tegen de prioriteitsdomeinen die we zien in de Europese benchmark. Wat kan de Fabriek van de Toekomst aanpak jouw bedrijf brengen?
door Amber Fiechter, Business Development Manager Innovatie FME en Annemarie Mulder, bedrijfsadviseur bij FME

16:50 uur Praktisch: zelf aan de slag met de Fabriek van de Toekomst
Hoe start je met de Fabriek van de Toekomst binnen jouw bedrijf? Waar kun je in de regio terecht? Hoe kan FME je helpen?
door Amber Fiechter, Business Development Manager Innovatie FME

16:55 uur  Afsluiting
door Ruud Kortink, algemeen directeur Matras Recycling Europe en voorzitter FME-regio Noordwest

Meld je nu aan!

Aan de slag met de Fabriek van de Toekomst (Noordwest)

Aanmelden
Sluiten