arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Gouden medaille voor verpakkingslijn

20 februari 2018
Multivac

De X-line, een nieuwe generatie dieptrekverpakkingsmachines, heeft recent een gouden medaille gewonnen tijdens de International FoodTec Award 2018. Deze dieptrekverpakkingsmachine fungeert als nieuw ijkpunt binnen de markt dankzij de vele innovatieve technologieën. Met zijn naadloze digitalisering, uitgebreide sensorsysteem en netwerkmogelijkheden met de MULTIVAC Cloud creëert de X-line een nieuwe verpakkingsdimensie wat betreft betrouwbaarheid, kwaliteit en prestaties.

De DLG (Duitse landbouwvereniging) reikt, samen met haar beurspartners, de International FoodTec Award uit voor baanbrekende ontwikkelingen in innovatie, duurzaamheid en efficiëntie binnen de voedingstechnologie. Een jury, bestaand uit zowel internationale experts uit de wetenschaps- en onderzoekswereld als vertegenwoordigers uit de industrie, is verantwoordelijk voor de selectie van de meest vooruitstrevende concepten. De prestigieuze gouden en zilveren medailles van de Technology Award worden door de DLG om de drie jaar uitgereikt, in samenwerking met haar partners uit de industrie en media, op de Anuga FoodTec in Keulen.

Sensorbediening

De X-line, winnaar van de gouden medaille, biedt een nooit eerder geëvenaard niveau aan sensorbediening, waarbij alle relevante onderdelen van het proces beheerst worden door de Multi Sensor Control. Met behulp van gesloten regelcircuits registreert het sensorsysteem continu een uitgebreid assortiment aan proceswaardes, bijvoorbeeld bij het vormen, vacumeren en sealen. Zelfs de matrijzen voor het vormen en sealen zijn in de sensorbediening geïntegreerd via elektronische sensormodules. Alle fases van het proces worden optimaal gecoördineerd, product- en systeemgerelateerde afwijkingen worden automatisch zo goed mogelijk gecompenseerd, en zelfs instelfouten van de gebruiker worden zelfstandig gesignaleerd en weergegeven. Dankzij dit alles kan de X-line doorlopend optimaal presteren.

MULTIVAC Pack Pilot maakt het mogelijk de machine optimaal af te stellen met behulp van bestuursondersteuning door de machine zelf. Bij nieuwe recepten bepaalt de machine zelf de optimale bedieningsparameters met behulp van de data voor de matrijsset en de kenmerken voor de geselecteerde opties wat betreft verpakkingseenheid, product en verpakkingsmateriaal. Hierdoor kan de machine ook gebruikt worden zonder dat er expertise vereist is voor de bediening. Pack Pilot kan beschikken over uitgebreide specialistische kennis, en profiteert van procesdata voor meer dan 1000 nieuwe verpakkingsoplossingen per jaar. De X-line produceert verpakkingen met maximale betrouwbaarheid, constante kwaliteit en zeer hoge capaciteit, zonder productieverlies tijdens het opstarten van de machine.

Multivac

Nieuwe generatie

Een nieuwe generatie matrijzen, genaamd X-tools, garandeert de laagste operationele kosten op de markt. Het ontwerp, het sensorsysteem en de actuatoren van de X-tools maken gebruik van een uitgebreide verscheidenheid aan innovaties. Ze maken kortere vacumeertijden mogelijk, resulterend in een hogere productie per cyclus. Optioneel kunnen de X-tools ontworpen worden met een nauwere randafwerking. Zo kan de filmrand tot 30 procent gereduceerd worden. Alle matrijselementen zijn gecodeerd en worden herkend door de dieptrekverpakkingsmachine. Als een matrijs goed geïnstalleerd is, formuleert de machine automatisch de juiste parameters voor een optimale besturing van het proces. Daardoor stijgt de operationele betrouwbaarheid, zeker voor machines met regelmatige formaatwisselingen.

Tenslotte is de X-line nog uitgerust met een innovatief bedieningsconcept. De intuïtieve HMI 3 Multi-Touch gebruiksinterface heeft een hoge resolutie en een bedieningslogica vergelijkbaar met de mobiele apparaten van tegenwoordig. Zo kunnen bedieningsprocessen nog makkelijker en betrouwbaarder beheerst worden, en zijn er zelfs individuele gebruikersinstellingen mogelijk. Die behelzen ook verschillende toegangsrechten en talen voor de bediening. De gebruikerslogin met RFID chipkaarten is contactvrij. Alle relevante parameters voor de machine zijn binnen één scherm zichtbaar.

Sluiten