arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Autofabrikant springt bij om ademhalingssystemen te produceren

29 mei 2020
3M

Binnen twee maanden heeft het multi-technologieconcern 3M zijn wereldwijde productie van (FFP2) ademhalingsmaskers ter bescherming tegen COVID-19, verdubbeld tot 100 miljoen maskers per maand. Voor de komende twaalf maanden streeft het bedrijf opnieuw naar een verdubbeling tot wel twee miljard mondmaskers per jaar. Om de beschikbaarheid van speciale motor- en lucht aangedreven ademhalingssystemen te vergroten, werkt 3M onder meer samen met autofabrikant Ford.

Gedurende deze crisis ondervindt 3M een ongekende stijging van de vraag naar N95/FFP2 maskers, en de vraag zal het aanbod in de nabije toekomst overtreffen. 3M werkt ook samen met overheden en anderen partijen aan het prioriteren en bijsturen van voorraden om te voldoen aan de meest kritische behoeften.

"Voor de komende twaalf maanden streeft het bedrijf opnieuw naar een verdubbeling tot wel twee miljard mondmaskers per jaar."

3M heeft sinds het uitbreken van de crisis de prijzen voor ademhalingsmaskers niet verhoogd en bestrijdt consequent prijsmisbruik, namaakproducten en fraude als het gaat om hun COVID-19 beschermingsproducten. 

Productiecapaciteit Ford

Medisch personeel heeft, naast mondmaskers voor eenmalig gebruik, ook dringend behoefte aan motor- en luchtaangedreven ademhalingssystemen. De zogenaamde Powered Air-Purifying Respirators (PAPR's), voeren gezuiverde lucht middels een door batterijen aangedreven ventilator in de helm naar de zorgverlener. Ze worden gebruikt in de verpleging van ernstig zieke coronapatiënten.

3M kan gebruikmaken van de productie- en engineeringexpertise, die Ford Motor Company ter beschikking heeft gesteld. Zo kon de productie van deze dringend noodzakelijke beschermingsmiddelen snel uitgebreid worden.

Ook werken de bedrijven aan de ontwikkeling van een nieuw ontwerp hiervan, door gebruik te maken van onderdelen die voorradig zijn bij beide bedrijven. Zo helpen zij om te voldoen aan de dringende vraag naar beschermingsmiddelen bij eerstehulpverleners en gezondheidswerkers.

Slim hergebruik van bestaande onderdelen

Om tijd te winnen zijn de Ford- en 3M-teams op zoek gegaan naar bruikbare, voorradige onderdelen. Denk hierbij aan ventilatoren van de gekoelde stoelen in de Ford personenauto’s voor luchtstroom en aan 3M HEPA-luchtfilters om door de lucht verspreide verontreinigingen zoals virusdeeltjes te filteren en draagbare gereedschapsbatterijen om deze maskers tot acht uur lang van stroom te voorzien.

Daarnaast werkt 3M samen met andere bedrijven aan een reeks innovatieve oplossingen om zorgverleners en eerstehulpverleners te beschermen.

3M

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten