Door datadeling een lagere druk in de zorg
MaaS staat voor Medisch Zorgplatform as a Service en is het enige medische, mobiele en fabrikantonafhankelijke zorgplatform voor onder andere thuis ter wereld. Ervaar (preventieve) monitoring, realtime data-uitwisseling en alarmering waar je ook bent, net zo veilig als in het ziekenhuis. Tot en met IC-niveau.
“Wij hopen met MaaS een significante bijdrage te leveren aan het verlagen van de druk op de zorg, want die drukverlaging is al erg lang hard nodig.”
Dankzij een innovatieve inzet van moderne zorgtechnologie, maakt MaaS veel soorten huisarts- en ziekenhuiszorg in diverse stadia in de thuisomgeving, maar ook andere intra- en extramurale omgevingen, mogelijk. Denk hierbij niet alleen aan monitoring, maar ook oncologische behandeling, palliatieve zorg en dialyse. MaaS ondersteunt daarmee onder andere de mogelijkheid voor patiënten om eerder naar huis te kunnen en/of langer thuis te kunnen blijven, verkorte opnametijden, verkorte wachttijden en –lijsten en minder druk op de zorg.
Veilige medische zorg thuis
“Met MaaS willen wij de wereld, maar eerst Nederland, laten zien wat er allemaal al veilig mogelijk is op het gebied van medische zorg thuis”, aldus CEO van de CLB Groep Niels de Bruin. “Data speelt een grote rol in (preventieve) behandelplannen. Nu we dat ook vanuit huis kunnen aanbieden, krijgen zorgorganisaties veel meer mogelijkheden wat betreft onder andere capaciteit”, vult CEO van Itémedical Peter Hof van Itémedical aan. Niels de Bruin: “Wij hopen met MaaS een significante bijdrage te leveren aan het verlagen van de druk op de zorg, want die drukverlaging is al erg lang hard nodig.”
“Data speelt een grote rol in (preventieve) behandelplannen."
Succesvolle pilot
MaaS heeft al op veel patiënten en zorgverleners een enorme en positieve indruk achtergelaten, mede dankzij de succesvolle functionele pilot met het Centrum voor Thuisbeademing onder leiding van Dr. M.A. Gaytant, internist: “Je maakt het voor de patiënt een stuk makkelijker – die hoeft niet meer naar het ziekenhuis te komen, maar er hoeft ook geen zorgverlener meer naar de patiënt te gaan. De andere winst zit hem erin dat je problemen kunt zien aankomen. (…) Je kunt dan sneller het probleem tackelen, handelen en vooral behandelen. Hiermee denken wij dat we de zorg voor in ieder geval de complexe chronische patiënten in de thuissituatie een stukje aangenamer kunnen maken.”
Breder toepasbaar
MaaS is volledig mobiel en heeft enkel een stopcontact en 3G, 4G en/of WiFi nodig. Daarom is MaaS niet alleen geschikt voor thuis, maar ook om (tijdelijke) noodcapaciteit te creëren, bijvoorbeeld in het geval van een calamiteit of pandemie. “Waar MaaS ook haar bijdrage kan leveren: wij zijn er klaar voor.” Aldus Niels de Bruin.