arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Regeerprogramma biedt kansen, maar meer concrete doorvertaling is nodig

13 september 2024
Den Haag

Vandaag presenteerde kabinet Schoof het langverwachte regeerprogramma. FME verwelkomt de plannen voor de technologische industrie met positieve verwachtingen. Het kabinet slaat de spijker op zijn kop door het benoemen van de problemen met regeldruk, netcongestie, ongelijk speelveld en de uitdagingen op de arbeidsmarkt en zorg. Ook gaat de regering de verschillen tussen de Europese regelgeving en subsidies straktrekken en komen er geen extra Nederlandse regels op Europese wetgeving.

Het is veelbelovend dat het kabinet samen met ondernemers en de technologische industrie aan de slag wil met de aanpak van deze problemen.

Uitgestoken hand

Voorzitter Theo Henrar van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie: ”Er klinkt een ondernemersmentaliteit door in dit akkoord. Het kabinet spreekt over een bevlogen pragmatische aanpak. Dat betekent: kijken wat werkt en kijken wat niet werkt. FME neemt daarom graag de uitgestoken hand aan en kijkt uit naar de samenwerking binnen het Pact Ondernemingsklimaat. Er blijft echter nog een aantal vragen onbeantwoord over de concrete uitwerking van de plannen c.q. de financiering ervan. We kijken met veel interesse uit naar de Miljoenennota, waar we een meer concrete doorvertaling van deze ambitieuze plannen verwachten met name op het gebied van innovatie.”

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten