arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Signify: Klimaatambities worden concreet met SBTi-certificering

Ledennieuws
10 oktober 2024
Klimaatambities

Op 10 oktober, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, hebben acht bedrijven, waaronder FME-lidbedrijf Signify, een belangrijke stap gezet richting net-zero emissies. Signify heeft zich gecommitteerd aan de certificering van hun duurzaamheidsdoelen volgens het Science Based Targets-initiative (SBTi).

In de ochtend was er een ceo roundtable over duurzaamheid, georganiseerd door UN Global Compact Netwerk Nederland en VNO-NCW. Aansluitend vond het SBTi Net Zero CEO Ontbijt met Paul Polman, voormalig ceo van Unilever, plaats.

Het Science Based Targets-initiative (SBTi), een samenwerking tussen het UN Global Compact en andere partners, helpt bedrijven bij het vaststellen en valideren van wetenschappelijk onderbouwde doelen voor emissiereductie. Deze doelen worden erkend als cruciaal in de strijd tegen klimaatverandering en dragen bij aan het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5 graden Celsius.

Signify: Ambitieuze klimaatdoelstellingen voor 2040

Signify, marktleider in verlichting, richt zich op het bereiken van net-zero emissies tegen 2040. Hun ambitieuze klimaat doelen zijn gevalideerd door SBTi en eerder dit jaar gelanceerde Signify hun Klimaat Transitie Plan. Dit plan omvat concrete stappen om deze ambitieuze doelen te bereiken, zoals de reductie van uitstoot in hun hele toeleveringsketen en het verbeteren van de energie-efficiëntie van de eigen operatie en van Signify’s producten. Signify benadrukt de rol van verlichting in het verminderen van CO₂-uitstoot door energiebesparende LED-verlichting onder de aandacht te brengen. Ook zetten zij zich in voor hernieuwbare energie in hun productiefaciliteiten en werken zij samen met partners om deze doelstellingen te realiseren.

Science Based Targets-initiative en UN Global Compact Netwerk Nederland

Het Science Based Targets-initiative (SBTi) biedt ondersteuning aan bedrijven wereldwijd bij het definiëren en valideren van emissiereductiedoelstellingen die in lijn zijn met de nieuwste klimaatwetenschap. Bedrijven kunnen hier uitgebreide documentatie en richtlijnen vinden op de SBTi-website.

Ga aan de slag met klimaatambities via SBTI-certificering

Het UN Global Compact Netwerk Nederland helpt Nederlandse bedrijven bij het omzetten van klimaatambitie naar concrete klimaatmaatregelen. Zij bieden programma's zoals de Climate Ambition Accelerator, die bedrijven helpt bij het begrijpen en implementeren van regelgeving, processen en voordelen van klimaatdoelstellingen.

Ga concreet aan de slag met de Climate Ambition Accelerator

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten