Leden

2.200 leden en 30 branches

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Onze 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Er werken bij onze leden 220.000 medewerkers. De gezamenlijke omzet van de FME-leden bedraagt 91 miljard en zij exporteren voor 49 miljard. Daarmee realiseren de FME-leden een zesde van wat Nederland in totaal met export verdient. Bij FME zijn 30 brancheverenigingen aangesloten.

Nieuws van onze leden

3M Nederland B.V.

Autofabrikant springt bij om ademhalingssystemen te produceren

Binnen twee maanden heeft het multi-technologieconcern 3M zijn wereldwijde productie van (FFP2) ademhalingsmaskers ter bescherming tegen COVID-19, verdubbeld tot 100 miljoen maskers per maand. Voor de komende twaalf maan...

Bekijk nieuwsitem
UV Smart B.V.

Mondmasker-tekort aangepakt door desinfectie met UV-licht

Hoe speel je als ondernemer in op de tekorten die veroorzaakt worden door COVID-19? UV Smart zet kracht, kennis en technologie in en gaat de strijd aan met het mondmasker-tekort.

Bekijk nieuwsitem
Medtronic European Operations Center (EOC)

Ziekenhuizen monitoren COVID-19 patiënten in thuisisolatie

Medtronic Integrated Health Solutions heeft in Europa een oplossing gelanceerd voor het op afstand monitoren van patiënten die besmet zijn met COVID-19.

Bekijk nieuwsitem
Pole Products

'Take Back' - recyclen van lichtmasten

Als je een aluminium lichtmast vervangt, bedenk dan meteen wat je met de oude doet. Laten liggen op een gemeentewerf is doodzonde, want Hydro Pole Products kan er nieuwe masten van maken. “We moeten eraan wennen dat di...

Bekijk nieuwsitem
BlueSquid

Remote repareren als oplossing in de coronacrisis

Monteurs in de Agri & Food sector zitten in een lastig parket. Ze kunnen hun reparatiewerk niet meer doen zoals voor de coronacrisis. Toch lijkt het drukker dan ooit. Juist de Agri & Food sector draait momenteel overuren...

Bekijk nieuwsitem
Nucletron Operations B.V.

Hoe kan bestralen nog doelgerichter en minder belastend?

Nucletron (onderdeel van Elekta) ontwikkelde daarvoor een nieuw soort scanner waarmee Radboudumc binnenkort een innovatieve behandeling biedt voor radiotherapie.

Bekijk nieuwsitem

De voordelen van het FME-lidmaatschap

Het FME-lidmaatschap biedt veel voordelen voor de dagelijkse bedrijfsvoering en de groei van jouw onderneming. De basis daarvoor wordt gevormd door het krachtige netwerk van 2.200 lidbedrijven in de technologische industrie.

Lees meer