arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

FME intensiveert samenwerking met IMVO-convenant voor de Metaalsector

Nieuws
4 juni 2024
Stalen ketting

FME heeft zich deze week aangesloten bij het IMVO-convenant voor de Metaalsector, nadat de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie al vijf jaar betrokken is als steunbetuiger van dit samenwerkingsverband.

Het huidige Metaalconvenant bevindt zich in de afrondende fase na een samenwerking van vijf jaar. Doordat partijen in deze periode veel stappen hebben gezet, zien zij het nut en de noodzaak voor het voortzetten van de samenwerking via een convenant. Gesprekken over een vervolg zijn daarom volop gaande. Deze fase is voor FME hét moment om de samenwerking met convenantspartijen te intensiveren en om actief mee te denken over de invulling van een vervolgsamenwerking in de metaalsector.

Complexe toeleveringsketens

De 2.200 leden van FME zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie en grote industrie/multinationals die onder andere actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. FME vindt het belangrijk dat lidbedrijven ook buiten Nederland hun verantwoordelijkheid nemen en dus internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De technologische industrie heeft lange en complexe toeleveringsketens, die zich uitstrekken over de hele wereld. Metalen zijn daarin belangrijke grondstoffen. Samen met partijen van het Metaalconvenant wil FME daarom werken aan duurzame metaalketens.

Verbinden

Theo Henrar, Voorzitter FME: “Met onze toetreding tot het Metaalconvenant willen wij een verbindende factor zijn en onze leden betrekken  om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun ketens. Daarbij hopen we gebruik te maken van de al aanwezige kennis en expertise binnen het convenant, maar ook zelf ‘best practices’ en inzichten uit de achterban in te brengen.”

Partijen die bij het Metaalconvenant zijn aangesloten zijn enthousiast over deze ontwikkeling en kijken uit naar een nauwe samenwerking met FME.

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten