arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Een nieuw schooljaar met tech in de klas; help mee met jouw bedrijf

21 augustus 2024
Kinderen digibord

Technologische vaardigheden zijn essentieel om op te groeien in deze wereld. Technologie is immers overal en speelt een steeds grotere rol bij (werk in) alle sectoren en bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarom werkt FME er aan om dit een structurele plek te geven in het primair en voortgezet onderwijs. Ook dit schooljaar willen we zoveel mogelijk leerlingen hun talent voor technologie laten ontdekken. Help je mee met jouw bedrijf?

Regionale startbijeenkomsten Techkwadraat

Het achtjarige NGF-programma Techkwadraat gaat ervoor zorgen dat alle leerlingen in het primair onderwijs en op vmbo, havo en vwo structureel in aanraking komen met techniek. Veel bedrijven dragen al bij aan techniekpromotie op scholen, met een brede en goed gecoördineerde aanpak vanuit Techkwadraat kunnen we zorgen voor meer samenhang en impact. Wil je hier aan bijdragen? Meld je dan aan voor de startbijeenkomst in jouw regio.

Make Tech Yours Digi-doeners: een jaar lang techniek in de klas

Ook dit schooljaar kunnen leerlingen van groep 7 en 8 op de basisschool en klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs weer aan de slag met onze leuke techlessen. Hiermee krijgen leerlingen een toffe introductie in de wereld van technologie en leren ze de kneepjes van het tech-vak. De Make Tech Yours Digi-doeners zijn ontwikkeld in samenwerking met onze lidbedrijven en met leerlingen zelf. Ruim 130.000 leerlingen deden al een les. Help jij mee om de 10 kant-en-klare lessen onder de aandacht te brengen? 

Stichting UpgradeNL: deel je idee

De Make Tech Yours Digi-doener lessen zijn ontwikkeld door onze stichting UpgradeNL. Met deze stichting ontwikkelen wij activiteiten om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te enthousiast te maken voor (een toekomst in) technologie en om een impuls te geven aan techniekpromotie. Heb jij een goed idee? Laat ’t ons dan weten!

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten