Kennis op Maat – Kans voor mkb in Food Processing

Wil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!
Wat is Kennis op Maat?
Vanuit de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen wordt in het Kennis op Maat programma jaarlijks € 2,5 miljoen aan capaciteit bij Wageningen Research beschikbaar gesteld om bestaande kennis uit onderzoek en praktijk te vertalen naar concrete toepassingen voor mkb’ers. Dit biedt bedrijven de kans om deel te nemen aan innovatieprojecten op het gebied van duurzame voedselverwerking. Dit webinar is met name geschikt voor bedrijven voor hun product of productieproces op zoek zijn naar:
- Energy savings: technologie die leidt tot energiebesparing in het productieproces
- Superior Quality: technologie die leidt tot verbetering van de kwaliteit van het eindproduct
Zowel bedrijven die apparatuur leveren voor de voedselverwerkende industrie als voor bedrijven die zelf actief zijn on de voedselverwerking kunnen aan deze projecten deelnemen.
Waarom deelnemen?
- Inzicht in de nieuwste innovaties in food processing.
- Toelichting op hoe bedrijven kunnen meedoen aan een KoM-project.
- Uitleg over financieringsmogelijkheden en samenwerking met Wageningen Research.
- Kans om direct vragen te stellen en je ideeën voor te leggen.
Voorwaarden voor deelname aan een KoM-project
- Projecten moeten gericht zijn op de vertaling van bestaande kennis naar praktische toepassingen voor mkb’ers.
- Uitgangspunt is publiek-private samenwerking (overheid en bedrijfsleven investeren samen, verhouding 2:1).
- De publieke financiering bestaat uit capaciteit van Wageningen Research.
- Bedrijven kunnen hun bijdrage leveren in cash of door middel van ‘in kind’ inzet (zoals deelname aan bijeenkomsten en registratie van uren).
- Samenwerking met groene onderwijsinstellingen (HBO/MBO) is mogelijk, waarbij cofinanciering ook van onderwijsinstellingen kan komen.
Voorlopig programma
15:00 uur l Welkomswoord en korte introductie (Paul Goethals (WUR), Suzanne Verboon (FME)
15:15 uur l Presentatie van projectopzet, activiteiten en doelen (Rian Timmermans (WUR), Martijntje Vollebregt (WUR))
15:35 uur l Praktische details over deelname, budget, planning en voorwaarden (Paul Goethals)
15:40 uur l Feedback en vragen
Dit webinar wordt georganiseerd door FME, GMV en Wageningen University & Research
