arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Arbeidsmarkt

Gesprek aan tafel

Al jaren wordt er gepraat over de knellende arbeidsmarkt. FME vraagt zich af hoeveel rapporten er nog nodig zijn om eindelijk actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat niemand onnodig aan de kant staat en onze economie kan functioneren met een vloeiende arbeidsmarkt en passend opgeleide beroepsbevolking. De groeiende impact van technologische ontwikkelingen op werk zijn duidelijk zichtbaar. Ook wordt werk intensiever door veranderingen in de snelheid en de aard van het werk. Het moment van aanpakken is nu!

De technologische industrie is een aantrekkelijke sector met mooie bedrijven om in te werken en de mogelijkheid om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Met goede arbeidsvoorwaarden en  hoge werkzekerheid is de basis voor deze aantrekkelijkheid gelegd.

Er zijn echter meer criteria die bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de sector. De mogelijkheid tot het flexibel inrichten van eigen werktijd en het kunnen kiezen van de werklocatie zijn hier voorbeelden van. Ook kan je denken aan zaken als ruimte voor eigen initiatief, zelfstandig werken en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

De technologische industrie ervaart door het aanwezige innovatievermogen vaak als eerste de impact die technologische ontwikkelingen op werk met zich meebrengen. Uit onderzoek  onder medewerkers in onze sector blijkt dat 83% nieuwe technologie als een kans ziet, verwacht 61% dat het werk hierdoor verandert maar denkt bijna iedereen, 95%,  hieraan te kunnen voldoen en wordt het werk uitdagender en leuker.

FME in de regio: innovatieprojecten

In vijf regio’s werkt FME samen met lidbedrijven aan innovatie. Hierbij organiseren wij regionale samenwerking, matchmaking tussen bedrijven en netwerken, en initiëren en realiseren we innovatieprojecten.

Onderstaande project staat in het teken van Arbeidsmarkt:

Wil je meer weten over alle projecten in de regio?

Lees meer over fme in de regio

Updates

Sluiten