arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Gebouwde Omgeving

Onderwerpen binnen Gebouwde Omgeving
Gebouwde Omgeving

De omgeving van de mens is de gebouwde omgeving. We wonen, werken en recreëren in gebouwen en verplaatsen onszelf en gigantische hoeveelheden data en goederen via onder- en bovengrondse infrastructuur. Daarnaast groeit het aandeel van de wereldbevolking dat leeft in steden, gestaag door.

De gebouwde omgeving is nooit af en dat is maar goed ook. De eisen die we aan onze omgeving stellen, veranderen namelijk continu. Op betaalbare wijze verduurzamen een productievere bouwsector en slimmere steden. Dat is mogelijk, maar gaat niet vanzelf. Hier hebben we technologie hard bij nodig!

FME  mobiliseert en verbindt de technologische industrie om de gebouwde omgeving slimmer, duurzamer en leefbaarder te maken. Hierin richten we ons op twee megatrends:

  • Verduurzaming van de gebouwde omgeving
  • Digitalisering van de gebouwde omgeving: slimme steden

Traceable bouwen en installeren

Traceerbaarheid van bouwmaterialen, bouwproducten en installaties kan bijdragen aan een meer circulaire sector, betere informatievoorziening en meer transparantie in de keten.

Lees meer over dit project

Het Open Uniforme Objecten Bibliotheek-platform

Dit platform biedt de mogelijkheid om, in iedere CAD-applicatie, gestructureerde fabrikantdata (ETIM-MC) om te zetten naar rijke en gestandaardiseerde 3D-objecten.

Lees meer over dit project

Updates

Eerdere updates

Sluiten