arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Duurzaamheid & Circulariteit

Aarde

Duurzaam ondernemen is mogelijk. In een Circulaire Maakindustrie worden producten en onderdelen niet weggegooid of laagwaardig gerecycled maar, na controle en bewerking, opnieuw hoogwaardig ingezet. Nederland moet in 2050 circulair. Overschakelen naar een circulaire economie leidt tot behoud van werkgelegenheid en een toename van de kwaliteit van werk.

Programma Circulaire Maakindustrie

FME en Koninklijke Metaalunie hebben het programma Circulaire Maakindustrie gestart. Op de website circulairemaakindustrie.nl gelanceerd krijg je een goed beeld van de kansen die circulair ondernemen de Nederlandse bedrijven in de maakindustrie biedt. Veel ondernemers kennen de term, maar weten nog niet wat een circulaire keten hen kan opleveren en wat erbij komt kijken. Het programma en de website bieden informatie, inspiratie en handvatten voor het zetten van concrete stappen.

Lees meer over dit project

Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

FME-bedrijven importeren en exporteren onderdelen en producten van en naar andere landen of starten daar bedrijven. Opkomende markten en ook ontwikkelingslanden met groeiende economieën zijn in toenemende mate belangrijke partners. Dit biedt kansen maar ook verantwoordelijkheden. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, kunnen bedrijven zaken doen en tegelijkertijd een positieve invloed uitoefenen op bijvoorbeeld: armoede, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, corruptie en milieu-issues.

Lees meer

FME in de regio: innovatieprojecten

In vijf regio’s werkt FME samen met lidbedrijven aan innovatie. Hierbij organiseren wij regionale samenwerking, matchmaking tussen bedrijven en netwerken, en initiëren en realiseren we innovatieprojecten.

Onderstaande projecten staan in het teken van Duurzaamheid:

Wil je meer weten over alle projecten in de regio? 

Lees meer over fme in de regio

Updates

Eerdere updates

Sluiten