arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) is hard op weg om net als de stoommachine, elektriciteit en het internet een alles veranderende sleuteltechnologie te worden. Zelflerende algoritmes gaan steeds sneller leren en kunnen steeds meer zaken oplossen én creëren. Bovendien wordt AI steeds beter toepasbaar in bedrijfsprocessen. Dit leidt tot meer en meer bedrijven die (elementen van) AI gaan toepassen.

Omdat de ontwikkelingen op AI gebied enorm snel gaan is het van belang om zoveel mogelijk kennis van AI te ontwikkelen en te delen. Op die manier zorgen we ervoor dat deze krachtige technologie wordt ingezet om onze maatschappelijke missies zo goed mogelijk realiseren.

Toepassingen

Voor veel bedrijven in de technologische industrie zijn er veel kansen op het gebied van AI. Daarvoor moeten we snel en doortastend handelen om AI breed toegankelijk te maken voor zowel grote als kleinere industriële bedrijven. Kunstmatige Intelligentie kan bijvoorbeeld worden ingezet om ervoor te zorgen dat fabrieken minder energie gebruiken, dat voedsel effectiever wordt geproduceerd, medische apparatuur helpt in het stellen van diagnoses en dat allerhande infrastructuur slimmer en goedkoper kan worden onderhouden. Legio kansen dus. FME zorgt ervoor dat de kennis om deze kansen te benutten wordt ontwikkeld en gedeeld.

FME-platform AI for Industry

FME is een platform 'AI for Industry' gestart voor de toepassers en ontwikkelaars van AI binnen de technologische industrie.

Lees meer over dit platform en sluit aan

Nationale AI Cursus

FME is een van de partners van de Nationale AI-cursus. Met deze gratis online cursus wordt uitgelegd wat artificial intelligence (AI) is, waar het al in gebruikt wordt en wat de verdere mogelijkheden zijn.

Lees meer hierover en doe ook mee

Updates

Eerdere updates

Sluiten